ONS NIEUWS

Agrodome opent

Een tweede belangrijke partner van Spoor 8 is de stichting Agrodome. Deze wil de milieu- en in het bijzonder de klimaateffecten van de bouwproductie terugdringen. Door traditionele bouwmaterialen te vervangen door materialen gemaakt van oneindig beschikbare grondstoffen en grondstoffen die ook op de langere termijn ruim beschikbaar zijn, is al heel veel mogelijk. Het gaat hierbij met name om nagroeibare grondstoffen van biotische (meestal plantaardige) herkomst en om minerale grondstoffen met een geringe milieubelasting in hun levenscyclus. Bovendien kiest de Stichting voor grondstoffen die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

WAAR geland in Nistelrode

Opnieuw breidt WAAR zijn bereik uit met  de 20ste WAAR-winkel in Nederland als onderdeel van Spoor 8. Bij WAAR kom je voor een goed cadeau met een goed verhaal. We verkopen een gevarieerd assortiment mode- en woonaccessoires, food en boeken. Al onze producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. We besteden veel aandacht aan het design van ons assortiment. En koop je een cadeau bij WAAR dan pakken we ’t altijd prachtig voor je in.

Spoor 8

Op zaterdag 28 januari was het zover. Na een half jaar voorbereiden openen Karen Raatsie en Robert Vos de deuren van Spoor 8 in de kassen van LipsGroen. Daarmee wordt hun droom van een verzamelplaats voor alle duurzame producten en diensten een feit. Vanuit de overtuiging dat mensen wel duurzamer willen leven maar het voorlopig te moeilijk vinden of simpelweg niet weten wat er al aan mogelijkheden zijn. Tot nu dan! Want dit initiatief is het enige in Nederland. Kijk mee naar deze impressie van de opening en de winkel!

X